Thursday, January 21, 2016

Katsed näitavad, et taimed ei taha WI-FI ruuterite lähistel kasvada

Taani kooliõpilaste korraldatud katsetes selgus, et taimed ei salli WI-FI ruuterite lähedust mitte sugugi heameelega.
Noored katsetasid salatkressi seemikutega – 6 seemikut paigutati ruumi, kus asusid 2 WI-FI ruuterit ning 6 taime paigutati ruumi, kus ei asunud ühtegi WI-FI ruuterit.
Peale 12 päevast jälgimisperioodi märkasid nad, et WI-FI ruuterite lähistele paigutatud taimed ei olnud kas kasvanud või olid lausa hukkunud, kuna ruuterivabasse ruumi paigutatud taimed tundusid pealtnäha terved ja tugevad.



Sisukokkuvõte ning vabatõlge artiklist: „Plants won't grow near Wi-Fi routers, experiment finds“.
Natural News

2 comments:

  1. Natural News on usaldusväärsuses kuskil Nelli Teatajast tagapool.

    http://www.pepijnvanerp.nl/2013/05/danish-school-experiment-with-wifi-routers-and-garden-cress-good-example-of-bad-science/

    ReplyDelete
  2. Tänan kommenteerimast, täiesti võimalik.
    Selge, et antud katset, mille teostasid õpilased kontollimata keskkonnas, ei saa teaduslikuks lugeda - siiski - selle postituse eesmärgiks on panna inimesi mõtlema eelkõige sellele, et taimed võivad olla seniarvatust palju keerulisemad organismid.
    Paraku pole selleteemalisi uuringuid mulle varem kätte sattunud.
    Lisan ühe viite erinevate organismidega seotud uuringute kogumile, mis puudutavad nõrku elektromagnetvälju - siit võib ehk mõndagi huvitavat leida (viimastel lehekülgedel viidatakse ka konkreetsetele dokumentidele): http://www.smartmetereducationnetwork.com/uploads/health/Goldsworthy--The-Biological-Effects-of-Weak-Electromagnetic-Fields.pdf

    ReplyDelete